Qleaniq
You are here: Home / Blog / Hygiëne in de Nederlandse hotels

Hygiëne in de Nederlandse hotels

Hygiëne in de Nederlandse hotels

MaartjePaes 6 juni 2016 0 comments
hygiene in de nederlandse hotels
06jun
0

Uit onderzoek van de Consumentenbond blijkt, dat veel hotelkamers in Nederland vies zijn. Schimmel op de muren en dikke lagen stof en zelfs bloedvlekken op het matras. En in het ergste geval, deel je de kamer met een grote hoeveelheid poepbacteriën. Fijne vakantie.

De Consumentenbond onderzocht dertig 3- en 4-sterren hotels, verspreid over tweeëntwintig steden. Zowel grote ketens als kleinere familiehotels werden door de mystery guests bezocht. Meer dan de helft van de onderzochte kamers bleek slecht te zijn schoongemaakt. Vier kamers werden als ‘ronduit smerig’ beoordeeld. Schimmel en vlekken op de muren en matrassen vol met haren, gele kringen en zelfs bloedvlekken.

Slechte hygiëne

De kamers werden tevens met een uv-lamp bekeken en er werden monsters genomen, die werden onderzocht op de aanwezigheid van bacteriën. In maar liefst tweeëntwintig hotels werd er een (te) hoog aantal bacteriën geconstateerd. In drie hotels werd zelfs de poepbacterie (E. coli) aangetroffen. Vooral de vloer in de douche en de bodem van de badkuip zijn ‘bezaaid’ met onzichtbaar vuil. De conclusie van de onderzoekers laat zich gemakkelijk raden: het is slecht gesteld met de hygiëne in de Nederlandse hotels.

Bezuinigen op schoon

Vieze hotelkamers zijn doorgaans een kwestie van een verkeerde bezuiniging. Daarnaast is een hotel een 24-uurs bedrijf. Gasten komen en gaan en de kamerbezetting laat zich niet altijd voorspellen. Schoonmaken is daarom lastig te plannen en hoteliers worstelen met de vraag of zij het schoonmaken in eigen beheer verzorgen of uitbesteden aan een professioneel bedrijf.

Beleving

Een schone hotelkamer is onderdeel van de totale beleving en zorgt voor een tevreden gast. Wanneer je de gemiddelde beoordelingssite bekijkt, dan worden hotels steevast afgerekend op het aspect ‘schoon’. Je zit toch niet te wachten op een negatieve review? Het spreekwoord ‘uiterlijk schoon is slechts vertoon’ gaat in dit geval niet op. De schoonmaak is een essentieel onderdeel van de hospitality. Een vieze hotelkamer getuigt van weinig waardering tegenover de gasten. Gasten voelen zich onprettig en ongemakkelijk bij een vieze kamer. Dag onbezorgd vakantiegevoel!

Stralend schone kamers met Qleaniq

Trakteer jouw gasten op een positieve hospitality beleving met Qleaniq®. Qleaniq® biedt een compleet assortiment schoonmaakmaterialen en -middelen voor de professionele schoonmaak in de hotellerie. Daarnaast leveren wij hygiëneartikelen, zoals afvalzakken, toiletpapier, handdoekjes en praktische dispensers. Inclusief service, zoals het ophalen van de hygiënebakken en voorraadbeheer. Niet alleen de hotelkamer, ook de lobby, toiletruimtes en restaurant(keuken) maak je met Qleaniq® hygiënisch schoon. Wij adviseren je graag.

In Category : Qleanews

Comments are closed.