Qleaniq
You are here: Home / Blog / Blurring: hygiëne & voedselveiligheid

Blurring: hygiëne & voedselveiligheid

Blurring: hygiëne & voedselveiligheid

MaartjePaes 31 oktober 2016 0 comments
blurring: hygiëne en voedselveiligheid
31okt
0

Blurring is een trend die nog steeds doorzet. Grenzen tussen de traditionele food en non-food kanalen vervagen. Er ontstaan mengvormen. Een koffiecorner in een modezaak, een lunchroom in een supermarkt of een restaurant dat delicatessen verkoopt. Mengconcepten vragen extra aandacht voor hygiëne en voedselveiligheid.

Vroeger was blurring heel normaal, alhoewel deze term toen waarschijnlijk nog bij niemand bekend was. Bij de slager kon je een ijsje eten, in de slijterij bevond zich dikwijls een proeflokaal en andersom: cafés hadden hun eigen slijterij.
Op een gegeven moment werden er steeds meer regels en wetten opgelegd, waardoor ondernemers haast gedwongen werden, om zich te richten op een kernactiviteit. De slager verkocht vanaf dat moment alleen nog vlees en in de kroeg kon je niet meer terecht voor het kopen van een flesje wijn. En nu, decennia later, lijkt alles weer te kunnen en te mogen. Maar hoe zit het dan met de wetten en regels?

Drank- en Horecawet

Mengconcepten met food hebben onder meer te maken met de strenge regels van de Drank- en Horecawet. Verkoop je als modezaak koffie met wat lekkers om ter plaatse te nuttigen, dan moet je je confirmeren aan de eisen van Hygiënecode. Andersom mogen horecabedrijven met een Drank- en Horecavergunning geen detailhandel voeren. De wettelijke functiescheiding tussen de kanalen is niet meer van deze tijd. Eind 2016/begin 2017 vindt naar verwachting een evaluatie van de Drank- en Horecawet plaats. Herziening van de wet moet drempels wegnemen voor het ontstaan van nieuwe, innovatieve blurringconcepten.

Hygiëne blijft een must

Echter, voor iedereen die met food werkt zullen de strikte regels waarschijnlijk van kracht blijven, als het gaat om hygiëne en voedselveiligheid. Qleaniq biedt ondernemers een vooruitstrevend totaalconcept op het gebied van hygiëne. Wij bieden een combinatie van advies, de juiste hygiëne- en schoonmaakartikelen voor elke ruimte en een compleet assortiment HACCP-disposables. Met Qleaniq vormen regels en wetten niet langer een belemmering. Waar wacht je nog op? Maak een afspraak en laat je ambities de vrije loop!

In Category : Qleanews

Comments are closed.