Qleaniq
You are here: Home / Blog / Dag vieze werkplek! Het is tijd voor een frisse wind.

Dag vieze werkplek! Het is tijd voor een frisse wind.

Dag vieze werkplek! Het is tijd voor een frisse wind.

MaartjePaes 10 december 2015 0 comments
10dec
0

Uit onderzoek van Wetten van de Werkvloer blijkt, dat 39 procent van de werknemers ontevreden is over de hygiëne op de werkplek. Hiervan meent twintig procent dat de werkplek zelfs nooit wordt schoongemaakt. Een smerig bureau en een vieze wc leiden tot veel ergernis. Ergernis komt de productiviteit van medewerkers niet ten goede. En om over het ziekteverzuim als gevolg van slechte hygiëne nog maar te zwijgen. Kortom, het is tijd voor een frisse wind op de werkvloer. Die frisse wind is Qleaniq®.

Het is belangrijk dat u als werkgever aandacht besteedt aan hygiëne op de werkvloer. Welke schoonmaakmiddelen gebruikt u? Worden deze wel op de juiste manier gebruikt? Om u een handje te helpen, zijn de Qleaniq® schoonmaakmiddelen en –materialen duidelijk gecategoriseerd op kleur. De kleuren zijn gekoppeld aan de ruimte waar u het product gebruikt. Door exact te communiceren waarvoor de producten zijn bedoeld, vindt u bovendien nog sneller wat u zoekt.

Schoon gedrag
De juiste schoonmaakspullen is een eerste stap in de goed richting, maar dan bent u er nog niet. Hygiëne wordt namelijk grotendeels bepaald door gedrag. Hoeveel medewerkers wassen hun handen na een toiletbezoek? En hoeveel medewerkers halen zelf weleens een doekje over het toetsenbord?
De uitkomsten van een recent onderzoek zijn schrikbarend. Een jaar lang hingen er in het geheim sensoren in de toiletruimtes van Europese bedrijven, waaronder ook in Nederland. De sensoren registreerden hoeveel werknemers hun handen met zeep wasten na een toiletbezoek. De uitkomst is een magere score van vijftig procent.

Het is belangrijk dat medewerkers worden aangemoedigd om ook zelf de werkplek schoon te houden. De ervaren hygiënespecialisten van Qleaniq® helpen u hierbij. Wij voorzien de werkplek of sanitaire ruimte van de juiste sfeer en boodschap. Denk aan instructies over goed handen wassen. Op deze manier stimuleren wij schoon en veilig gedrag.

Bent u ook toe aan een frisse wind in uw bedrijf? Zeg maar dag tegen de vieze werkplek en maak een vrijblijvende afspraak.

In Category : Geen categorie

Comments are closed.