Qleaniq
You are here: Home / Blog / Damestoiletten schoner dan herenwc’s

Damestoiletten schoner dan herenwc’s

Damestoiletten schoner dan herenwc’s

onsweb 20 november 2014 0 comments
damestoiletten-schoner-dan-herenwcs
20nov
0
De hygiëne in openbare toiletten is gestegen. Dat blijkt uit het Nationaal Toiletonderzoek 2014.

Van Vakblad Service Management onderzocht in samenwerking met hygiëne-aanbieder Uniqcare 150 openbare toiletten. Daarvan bleek 36 procent schoon. In 2013 werd nog maar 29 procent van de openbare wc’s schoon bevonden. Van de damestoiletten was 38 procent schoon. Bij de heren was dat 34 procent.

Toiletzitting meest vervuild

Van de vier gemeten contactvlakken was de toiletzitting het meest vervuild, gevolgd door de knop van de kraan en de spoelknop.

De toiletten in openbare gebouwen en de horeca waren, beiden met 38 procent goed, het schoonst. Op de derde plaats staat de gezondheidszorg met 37 procent goed. De winkels en warenhuizen eindigden met 25 procent goed op de laatste plaats.

Schoonste toilet in Nijmegen

De toiletten van Vendor Washrooms in winkelcentrum Molenpoort in Nijmegen mogen zich de schoonste van Nederland noemen. Op toiletbril, spoelknop en kraan werden geen koloniën van bacteriën gevonden, terwijl de deurklink een bijzonder laag aantal van vier koloniën kende. Entero-bacteriën, afkomstig van ontlasting, troffen de onderzoekers helemaal niet aan. Daarnaast scoorde dit toilet een 10 voor beleving.

In Category : Qleanews

Comments are closed.