Qleaniq
You are here: Home / Blog / De grote voorjaarsschoonmaak

De grote voorjaarsschoonmaak

De grote voorjaarsschoonmaak

MaartjePaes 25 februari 2016 0 comments
de grote voorjaarsschoonmaak
25feb
0

Nog een maandje en dan is het weer lente. Hoog tijd voor de voorjaarsschoonmaak. Waar komt die ‘poetswoede’ ineens vandaan? Wij hebben een aantal leuke weetjes voor je verzameld.

Waar komt de voorjaarsschoonmaak vandaan?

Over het ontstaan van de voorjaarsschoonmaak bestaan verschillende theorieën. Historici zien een link met het Perzische Nieuwjaar, dat plaatsvindt op de eerste dag van de lente. Op die dag wordt alles schoongemaakt.
Andere experts zien een verband met onze biologische klok. In de winter komen we minder in aanraking met daglicht en produceert het lichaam extra melatonine. Dit hormoon zet een soort slaapmechanisme in gang, dat verband houdt met de winterdip. In het voorjaar werkt dit precies andersom. We krijgen weer energie (de lentekriebels!). Bij het zien van de eerste zonnestralen gooien we de ramen en deuren open en halen we het frisse lentegevoel letterlijk naar binnen met een grote schoonmaak.
Wikipedia heeft weer een andere verklaring: Doordat de eerste zonnestralen het huis in schijnen, worden we ineens geconfronteerd met opwaaiende stofdeeltjes. Dan is het moment aangebroken, om het huis eens grondig te poetsen.

Waarom een voorjaarsschoonmaak?

Welke verklaring juist is, doet er eigenlijk niet zo heel veel toe. Een voorjaarsschoonmaak is sowieso een goede gewoonte. Sommige schoonmaakklusjes zijn niet zomaar geklaard en worden niet meegenomen tijdens de standaard poetsbeurt. Vergelijk de voorjaarsschoonmaak met het jaarlijks onderhoud van bijvoorbeeld een auto. Alles wordt weer eens goed onder handen genomen (zelfs de kast wordt even opzij gezet), zodat je er weer tegenaan kunt. En wat is lekkerder, dan het voorjaar beginnen met een fris gevoel?
Voor bedrijven is de voorjaarsschoonmaak een goed moment om het bedrijfspand of de winkel grondig te reinigen. Trakteer medewerkers en klanten op het heerlijke, frisse lentegevoel. Daar worden ze gegarandeerd vrolijk van.

Klaar voor het voorjaar met Qleaniq®

Qleaniq® biedt een uitgebreid assortiment schoonmaakmiddelen en schoonmaakmaterialen voor het reinigen van interieur, vloer, sanitair en keuken. Van compacte kant- en-klaar sprayreinigers tot schuursponzen en werkdoeken. Met Qleaniq® ga je schoon en fris het voorjaar in.

Wil jij dit voorjaar indruk maken op je klanten en/of medewerkers? Bestel direct jouw assortiment schoonmaakartikelen via de webshop.

In Category : Qleanews

Comments are closed.