Qleaniq
You are here: Home / Blog / Ga met Qleaniq® de strijd aan tegen griep!

Ga met Qleaniq® de strijd aan tegen griep!

Ga met Qleaniq® de strijd aan tegen griep!

BeheerderRian 25 november 2016 0 comments
25nov
0

De komst van Koning Winter wordt steevast vergezeld door het griepvirus. Doordat de lucht in de winter koud en droog is, kan het griepvirus zich gemakkelijk verspreiden. Griep is volgens het CBS één van de grootste oorzaken van ziekteverzuim. Goede hygiëne op de werkplek, verkleint de kans op verspreiding en besmetting. Wij geven een aantal hygiënetips.  

Griep verspreidt zich grotendeels door via kleine druppeltjes door de lucht, bijvoorbeeld door hoesten en niezen. Maar ook via handen en voorwerpen (telefoon, toetsenbord, muis of deurkruk) kan het virus zich verspreiden. Handen wassen is hygiëneregel nummer één. Gebruik tijdens het handen wassen altijd zeep en droog je handen zorgvuldig af, bij voorkeur met papieren handdoekjes. Je kunt ook kiezen voor Qleaniq® antibacteriële handgel.

Hoesten of Niezen? Zakdoek kiezen
‘Hand voor je mond’ is inmiddels achterhaald. Hoesten of niezen in een zakdoek is hygiënischer. Hiervan is echter niet bewezen dat dit daadwerkelijk verspreiding en besmetting tegengaat. Volgens Canadese wetenschappers is de kracht van een stevige hoest dusdanig groot, dat de druppeltjes vaak dwars door de zakdoek heen gaan.[1] Bij een zakdoek denk je wellicht meteen aan het geruite doekje, dat wekenlang in opa’s borstzakje zit. Dat is natuurlijk allesbehalve hygiënisch. Gebruik daarom papieren wegwerp tissues als zakdoek.

Schone werkplek
Naast persoonlijke hygiëne is een schone werkplek eveneens belangrijk. Van een schoon bureau tot een hygiënische toiletruimte, Qleaniq® biedt een compleet assortiment schoonmaakmaterialen en schoonmaakmiddelen voor kantoor- en gebouwhygiëne. Ga samen met Qleaniq® de strijd aan tegen griep!

[1] bron: De Volkskrant 4 november 2016

In Category : Geen categorie

Comments are closed.