Qleaniq
You are here: Home / Blog / Goede hygiëne belangrijk bij griepklachten

Goede hygiëne belangrijk bij griepklachten

Goede hygiëne belangrijk bij griepklachten

MaartjePaes 23 oktober 2015 0 comments
23okt
0

Zit u ook met kuchende, snuffende en snuitende collega’s om u heen? Grote kans dat u binnenkort zelf verkouden bent of erger, geveld wordt door de griep. Hygiëne speelt een grote rol in het voorkomen van infectie.

Nu de herfst echt is begonnen, is de kans op infectieziekten zoals griep ook op de werkvloer (tool) groter. Door een flinke griep zit een werknemer al snel een week ziek thuis. Dat kost uw organisatie veel geld. Voorkomen (tool) is dan ook beter dan genezen, bijvoorbeeld door  een gratis griepprik aan te bieden. Daarmee wordt de kans dat werknemers griep krijgen, een stuk kleiner. Krijgen ze toch nog griep, dan zijn de klachten milder en is de kans op complicaties kleiner. Als uw organisatie in het preventie- en verzuimbeleid (tool) een gratis griepprik heeft opgenomen, mag uw werkgever deze onbelast aan werknemers geven.

Handen wassen en niet zoenen

Niet alleen uw organisatie, maar ook de werknemer zelf heeft een grote rol (tool) bij het voorkomen van griep. Wijs werknemers op de volgende richtlijnen om de kans op griep te verkleinen:

  • Houd altijd een papieren zakdoek of uw elleboog voor uw mond als u niest of hoest.
  • Was regelmatig uw handen met water en zeep of antibacteriële handgel.
  • Blijf thuis als u griep denkt te hebben om infectie van andere werknemers te voorkomen.
  • Als u zich niet lekker voelt, beperk dan het contact met andere mensen: schud geen handen en geef geen zoenen.
In Category : Geen categorie

Comments are closed.