Qleaniq
You are here: Home / Blog / Handen vaak vuiler dan wc-pot

Handen vaak vuiler dan wc-pot

Handen vaak vuiler dan wc-pot

onsweb 1 februari 2015 0 comments
handen-vaak-vuiler-dan-wc-pot
01feb
0

Bijna een op de tien bankkaarten bevat sporen van uitwerpselen, een op de zeven bankbriefjes bevat een hoog niveau van bacteriën die je ook in een gebruikte wc-pot vindt. Brits onderzoek toonde aan dat onze handen hierdoor vuiler zijn dan we denken.

Onderzoekers aan de universiteit van Londen toonden aan dat een kwart van de handen sporen bevat van besmetting met uitwerpselen, waaronder de bacterie E.coli. Hierdoor kun je jezelf ziek maken, want slechts 39 procent van de deelnemers aan de studie waste zijn handen voor het eten. Hoewel het merendeel beweert dit te doen na een toiletbezoek, bewijzen bankkaarten en bankbriefjes het tegendeel. Je handen wassen met zeep kan het aantal infecties die tot diarree leiden met 42 procent beperken, maar slechts 69 procent van de mensen doet dit wanneer het mogelijk is.

Leugens

Professor Ron Cutler: “Onze analyse onthulde dat door kaarten en geld aan te raken we dagelijks in contact komen met potentiële ziekteverwekkers. Mensen zeggen misschien wel dat ze dagelijks hun handen wassen, maar dit onderzoek bewijst het tegendeel. Ook blijkt dat bacteriën makkelijk overleven op geld en kaarten.” Volgens professor Val Curtis toont dit onderzoek aan hoe belangrijk dit is. “Het verassend hoge niveau van besmetting van dagdagelijkse objecten is een teken dat mensen hun handen vergeten te wassen na een toiletbezoek, die is een van de belangrijkste momenten om infecties te voorkomen.”

De onderzoekers bestudeerden stalen van 272 Londenaars en 816 stalen van bankkaarten en cash geld.

(Door: Ellen Provoost)

In Category : Qleanews

Comments are closed.