Qleaniq
You are here: Home / Blog / Handhygiëne: blowers versus handdoekjes

Handhygiëne: blowers versus handdoekjes

Handhygiëne: blowers versus handdoekjes

MaartjePaes 26 november 2015 0 comments
26nov
0

Regelmatig en op de juiste manier handen wassen is essentieel voor een gezonde (werk)omgeving. Dat weet iedereen, maar in de praktijk blijkt dat slechts 1 op de 10 mannen en 1 op de 5 vrouwen hun handen goed wast. Dat kan veel beter, dus tijd om eens wat meer aandacht te besteden aan handen wassen. Én drogen, want ook op dit gebied gaat het vaak mis.  

Goed uw handen wassen is belangrijk voor de gezondheid. Zeker in de zorg is goede handhygiëne een kwestie van mensenlevens. Ieder jaar verblijven 4 miljoen patiënten vier dagen langer in het ziekenhuis, omdat zij een infectie hebben opgelopen. In 40% van de gevallen wordt de infectie veroorzaakt door kruisbesmetting via de handen.*
Ook in de horeca is goede handhygiëne essentieel. Zeker wanneer u in aanraking komt met rauw vlees en groente. Voor wat betreft de toiletruimte is goede hygiëne tevens een kwestie van reputatie. 90% van de bezoekers van horecagelegenheden vinden een schoon toilet belangrijker dan een goede service. Uit onderzoek blijkt verder, dat 47% van de kantoormedewerkers hun handen niet wassen na een toiletbezoek. Denk maar eens na hoeveel bacteriën zich verzamelen op de werkplek.

Goed handen wassen en drogen
Om de handen echt bacterievrij te maken is het belangrijk, dat u minimaal 30 seconden uw handen wast met voldoende water en zeep. Vergeet hierbij niet uw duimen. Voor het drogen bestaan verschillende opties: papieren handdoekjes, handdoekrollen en blowers. Het is belangrijk dat uw handen goed droog zijn.
Uit diverse onderzoeken blijkt, dat traditionele handblowers vaak onvoldoende drogen. Of beter gesteld: mensen hebben vaak geen geduld en drogen hun handen alsnog af aan bijvoorbeeld hun kleding. De snelle alternatieven hebben misschien wel het gewenste droogeffect, maar staan er juist om bekend dat zij bacteriën in de lucht verspreiden. Bij het gebruik van de handdoekrol is de kans groot, dat u in aanraking komt met bacteriën van uw voorganger.
Onderzoekers zijn het er over eens: papieren handdoekjes zijn de beste oplossing voor het hygiënisch drogen van handen. U komt niet in aanraking met vuil van uw voorganger en papieren handdoekjes helpen eveneens bij het verwijderen van bacteriën van uw handen.

Qleaniq® oplossingen
Qleaniq® biedt verschillende hoogwaardige papieren handdoekjes in combinatie met een praktische handdoekdispenser. Gebruikers kunnen de handdoekjes gemakkelijk pakken, zonder in contact te komen met de dispenser. Een andere optie is wassen zonder water. Hiervoor biedt Qleaniq® een exclusieve oplossing: een dispenser in combinatie met vochtige handdoekjes. De dispenser is gemaakt van roestvrijstijl en het stijlvolle ontwerp past in iedere toiletruimte. De handdoekjes zijn geïmpregneerd met een milde, hydraterende en desinfecterende lotion. Handen zijn niet alleen hygiënisch schoon, maar ook verzorgd.

In één minuut je handen hygiënisch schoon? Check de Qleaniq® instructie ‘handen wassen’.

De Qleaniq® handhygiëne artikelen bestelt u eenvoudig via de webshop. Wenst u meer informatie over onze producten of een vrijblijvend advies over een hygiënische en sfeervolle inrichting van de toiletruimte? Neem contact op met Hans Swaneveld via hans.swaneveld@qleaniq.com of 06-51092339.

* Bron: https://gezondheid.blog.nl/algemeen/2015/10/15/gezond-zijn-begint-met-goede-handhygiene

In Category : Geen categorie

Comments are closed.