Qleaniq
You are here: Home / Blog / Het belang van hygiëne in de supermarkt

Het belang van hygiëne in de supermarkt

Het belang van hygiëne in de supermarkt

MaartjePaes 9 augustus 2016 0 comments
het belang van hygiene in de supermarkt
09aug
0

Hygiëne is een belangrijk speerpunt voor supermarkten. Enerzijds als onderdeel van de CBL-Hygiënecode, om de voedselveiligheid op de winkelvloer te waarborgen. Anderzijds wordt de consument steeds kritischer. Zeker als het gaat om hygiëne en veiligheid. Een schone supermarkt draagt bij aan een positieve beleving van de klant.

Voedselveiligheid is prioriteit. Supermarkten eisen van hun leveranciers, dat zij werken volgens de gecertificeerde voedselveiligheidssystemen. Supermarkten zelf, zijn verplicht om te werken volgens de CBL-Hygiënecode. Hierin staan alle processen beschreven die in de (meeste) supermarkten voorkomen. Per proces en/of afdeling staan de zaken omschreven die een negatieve invloed kunnen hebben op de voedselveiligheid, de zogenaamde Critical Control Points (CCP’s). Aandacht voor schoonmaak en (persoonlijke) hygiëne en de juiste behandeling van de levensmiddelen (van ontvangst en opslag tot bewerking) staat centraal.

Voedselveiligheid

Iedereen die met voedingsmiddelen werkt, erkent het belang van voedselveiligheid. Producten moeten onder de juiste (temperatuur) omstandigheden worden vervoerd en opgeslagen, zodat kwaliteit en houdbaarheid behouden blijven. Daarnaast is er veel aandacht voor de houdbaarheidsdatum van producten.

In supermarkten met een versafdeling, zoals een bakkerij of slagerij, komen medewerkers direct in contact met het voedsel. Goede persoonlijke hygiëne is een must, alsmede een schone werkomgeving. Wij leveren diverse persoonlijke beschermingsmiddelen, zoals handschoenen en baretten, en HACCP-labels en dagstickers.
Tevens bieden wij een compleet assortiment, hygiëneartikelen, schoonmaakmiddelen en schoonmaakmaterialen. Er zijn verschillende schoonmaakmiddelen voor uiteenlopende toepassingen. Om er zeker van te zijn dat je het juiste schoonmaakmiddel gebruikt, zijn de Qleaniq® schoonmaakmiddelen vernoemd naar de toepassing. Dit biedt direct een goede basis voor een schoonmaakplan, waarin duidelijk staat omgeschreven wat, wanneer en hoe er schoongemaakt moet worden. Vergeet hierbij ook de winkelwagens en boodschappenmandjes niet.

Imago en beleving

Hygiëne is bepalend voor het imago van de supermarkt. Enerzijds gelet op de kwaliteit en houdbaarheid van de voedingsmiddelen. Anderzijds draagt een schone winkelvloer bij aan een gastvrije uitstraling. Beleving is vandaag de dag het sleutelwoord, waarbij een goede hygiëne onmisbaar is. Wie zichtbaar aandacht besteedt aan hygiëne wekt bovendien het vertrouwen van de consument. Dat vertrouwen is essentieel voor een goede klantrelatie.

Profiteer van één partij voor al jouw hygiëne- en schoonmaakmiddelen. Wij adviseren je graag. Neem voor meer informatie contact op met onze hygiënespecialist Hans Swaneveld. Bel 06 5109 2339 of mail.

In Category : Qleanews

Comments are closed.