Qleaniq
You are here: Home / Blog / Is dit het antwoord op vuile mannenhanden?

Is dit het antwoord op vuile mannenhanden?

Is dit het antwoord op vuile mannenhanden?

onsweb 1 februari 2015 0 comments
is-dit-het-antwoord-op-vuile-mannenhanden?
01feb
0

Recent kwam aan het licht dat gemiddeld vijftien procent van alle mannen hun handen niet reinigt na een toiletbezoek. Daarbovenop doet slechts 5 procent van wie wel zijn handen wast het echt goed. Om die onhygiënische gewoonte een halt toe te roepen ontwikkelde designer Kaspars Jursons een urinoir met ingebouwd kraantje om heren te stimuleren er een betere lichaamshygiëne op na te houden.

STAND
STAND © Kaspars Jursons

Het design kreeg de toepasselijke naam ‘STAND’ en is erop gericht om mannelijke lichaamshygiëne te bevorderen. “Wie de gewoonte nog niet zou hebben om zijn handen te wassen na het plassen, zal er nu in elk geval aan herinnerd worden”, stelt Jursons.

Die stelling wordt ondersteund door een studie aan verschillende Amerikaanse universiteiten, waaruit blijkt dat mannen sneller geneigd zijn hun handen te wassen wanneer ze geconfronteerd worden met boodschappen die hen eraan herinneren.

Hygiënisch?

Uiteraard stellen critici de vraag of het überhaupt wel hygiënsich is om je handen te wassen in een urinoir. Het kraantje wordt geactiveerd door sensoren en hoeft dus in principe niet aangeraakt te worden. Bovendien hoef je volgens experts slechts 15 tot 20 seconden grondig je handen te schrobben om slechte bacteriën te slim af te zijn. Dan rest ons nog de vraag: Waar is de zeep?

(Door: Lynn Formesyn)

In Category : Qleanews

Comments are closed.