Qleaniq
You are here: Home / Blog / Nederlandse visafslagen voeren uniforme hygiënecode in

Nederlandse visafslagen voeren uniforme hygiënecode in

Nederlandse visafslagen voeren uniforme hygiënecode in

onsweb 16 januari 2015 0 comments
nederlandse-visafslagen-voeren-uniforme-hygiënecode-in
16jan
0

Vanaf 1 januari 2015 hanteren de Nederlandse visafslagen een uniforme hygiënecode. De code bevat duidelijke richtlijnen voor het voedselveilig en hygiënisch werken en de bewaking daarop bij de processen in en rondom de visafslagorganisatie. Het Nationaal Overleg Visafslagen (NOVA) waarin de 11 Nederlandse visafslagen verenigd zijn heeft het initiatief genomen voor de totstandkoming van de code. Als overlegorgaan van de Nederlandse visafslagen heeft NOVA Hakvoort Quality Service in de arm genomen voor training, advies en controle op de naleving van code. Bij het opstellen van de code is uitgegaan van de Europese regelgeving. 

De code garandeert een uniforme werkwijze en rapportering van alle Nederlandse visafslagen. Uitgangspunt is het voorkomen van risico’s. In geval van afwijkingen is het van belang dat de juiste beheersmaatregelen worden genomen. De hygiënecode gaat onder andere in op HACCP en basisvoorwaarden zoals hygiëne, bouwkundige zaken, plaagdierbestrijding en opleiding.

Het Nationaal Overleg Visafslagen is het overlegorgaan van de Nederlandse visafslagen. Nederland kent elf visafslagen; in Urk, Den Helder, Harlingen, Lauwersoog, IJmuiden, Scheveningen, Stellendam, Colijnsplaat, Den Oever, Vlissingen en Breskens. In 2014 is hier 99.600 ton vis en garnalen aangeland, gesorteerd en verkocht. De totale omzet van de Nederlandse afslagen bedroeg 293 miljoen euro.

bron: Nationaal Overleg Visafslagen, 15/01/15

In Category : Qleanews

Comments are closed.