Qleaniq
You are here: Home / Blog / Pas op. Vies!

Pas op. Vies!

Pas op. Vies!

MaartjePaes 29 augustus 2016 0 comments
qleaniq - pas op vies!
29aug
0

Al eerder schreven wij een stuk over hygiëne in de Nederlandse hotels, naar aanleiding van het onderzoek van de Consumentenbond. Hieruit blijkt dat veel hotelkamers in ons land vies zijn. Dat het in andere landen niet veel beter is, bewijst onder meer het Amerikaanse EmLab P&K.

In opdracht van de online reisplanner travelmath.com deed EmLab P&K onderzoek naar de hygiëne in Amerikaanse hotelkamers. De negen meest aangeraakte oppervlakten werden onderzocht op de aanwezigheid van bacteriën. Achtereenvolgens zijn de badkamertafel, de afstandsbediening, het bureau en de telefoon het vaakst vervuild. Uit een ander onderzoek blijken ook deurklinken en lichtschakelaars een bron van bacteriën.

Schrikbarende schoonmaaktaferelen

Opnamen met een verborgen camera, brachten bovendien schrikbarende schoonmaaktaferelen aan het licht. In sommige gevallen werd de badkamertafel schoongemaakt met de doek die eerder voor het toilet was gebruikt.
Het Amerikaanse ABC News deed eveneens onderzoek naar hotelhygiëne door middel van verborgen camera’s. Hieruit blijkt, dat de glazen in de hotelkamers vaak niet werden omgeruild voor schone glazen. De glazen werden alleen afgeveegd met een handdoek of spons. In één hotel gebruikte een kamermeisje hiervoor zelfs de handdoek, waarmee ze ook haar handen afdroogde.

Have a nice stay?

Bacteriën, stof en achtergebleven restjes van de voorganger(s). Vuil, dat bovendien niet altijd direct met het blote oog zichtbaar is. Het bed is dan misschien wel netjes opgemaakt, maar juist de dingen die het meest worden aangeraakt, worden blijkbaar tijdens de schoonmaak vergeten.
Ons advies: neem voortaan een pak schoonmaakdoekjes of handschoentjes mee als je op vakantie gaat. Dan weet je zeker dat je veilig kunt zappen, zonder in contact te komen met poepbacteriën. En vergeet vooral niet, om regelmatig je handen te wassen.

Opmerkelijk

Het is overigens opmerkelijk, dat de schoonmaak van hotelkamers vaak te wensen over laat. Veel beoordelingssites stellen hygiëne als criterium. Daarnaast is een schone hotelkamer een belangrijk onderdeel van de klantbeleving. De oorzaak van vieze hotelkamers wordt vaak toegeschreven aan de te hoge tijdsdruk (en dus verkeerde bezuinigingen). Je kunt niet in een paar minuten een complete kamer grondig reinigen. Zou jij dit graag anders zien? De experts van Qleaniq® adviseren je graag.

In Category : Qleanews

Comments are closed.