Qleaniq
You are here: Home / Blog / Schoonmaken: Hoe professioneel ben jij?

Schoonmaken: Hoe professioneel ben jij?

Schoonmaken: Hoe professioneel ben jij?

MaartjePaes 14 december 2016 0 comments
qleaniq: schoonmaken - hoe professioneel ben jij dan
14dec
0

Veel schoonmaakmiddelen zijn enkel geschikt voor professioneel gebruik en mogen niet verkocht worden aan particulieren. Andersom gebeurt dit wel: bedrijven gebruiken particuliere schoonmaakmiddelen voor de professionele schoonmaak. Hoe schoon ben je dan?

Professionele schoonmaakmiddelen moeten aan andere eisen voldoen dan particuliere schoonmaakmiddelen. Professionele schoonmaakmiddelen kunnen bijvoorbeeld hoger geconcentreerd zijn en in ontbreekt een kinderveilige sluiting. Deze middelen zijn daarom zelden/niet geschikt voor thuisgebruik.

Dit geldt ook andersom: particuliere schoonmaakmiddelen bevatten minder werkzame stoffen, waardoor de ‘schoonmaakkracht’ lager ligt. Voor in huis is dit prima, maar voor in de professionele keuken of het kantoortoilet is dit onvoldoende. Toch zien wij, dat voornamelijk kleinere ondernemers gebruikmaken van (goedkope), particuliere schoonmaakmiddelen.

Gedateerd

Daarnaast zijn er op de particuliere markt nog veel ‘gedateerde’ schoonmaakmiddelen in omloop. Chloor en bleekwater zijn overblijfselen uit grootmoeders tijd. Voor veel mensen zijn deze middelen nog steeds het favoriete schoonmaakmiddel. Maar bleken is niet hetzelfde als schoonmaken. En dan nog iets: chloor en bleek zitten boordevol chemicaliën (lees: slecht voor mens en milieu). Er komen steeds meer duurzame, alternatieve schoonmaakmiddelen op de markt. Zeker voor professioneel gebruik staan de ontwikkelingen op dit gebied niet stil. Als bedrijf wil je hierin toch vooroplopen? Dan koop je je schoonmaakmiddelen niet bij de super om de hoek, maar bij een professional.

Professionele schoonmaakmiddelen

Qleaniq® biedt een compleet assortiment professionele schoonmaakmiddelen voor zowel klein- als grootverbruik. Je vindt eenvoudig de schoonmaakartikelen die je zoekt, want bij Qleaniq® benoemen we de producten exact waarvoor ze zijn bedoeld. Van kant-en-klare sprayreinigers tot geconcentreerde reinigers voor keuken, interieur, vloer en sanitair. Met Qleaniq® wordt elke ruimte écht schoon!

In Category : Qleanews

Comments are closed.